پاسخ پرسش مهر 95

وبلاگ در مورد پرسش مهر سال 95 که توسط رییس جمهور گفته شد

پاسخ پرسش مهر 95

وبلاگ در مورد پرسش مهر سال 95 که توسط رییس جمهور گفته شد

پاسخ پرسش مهر 95
سلام
هدف از ایجاد این وبلاگ پاسخ به پرسش مهر 17 ریاست محترم جمهور است. امیدوارم مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده شما عزیزان قرار گیرد.

پیامبر صلى الله علیه و آله:
إنّ الغضب من الشّیطان و إنّ الشّیطان خلق من النّار و إنّما تطفا النّار بالماء فإذا غضب أحدکم فلیتوضّأ.
خشم از شیطان و شیطان از آتش آفریده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه یکى از شما به خشم آمد، وضو بگیرد.

در نظرسنجی وبلاگ شرکت کنید.
ممنون
دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
بایگانی
شبکه اجتماعی، رسانه

مجید سعادتی اظهار کرد: یکی از مهم ترین کارکردهای رسانه ها، اطلاع رسانی وقایعی است که در جامعه به وقوع می پیوندد. به عبارتی، رسانه های جمعی از جمله روزنامه ها، مجلات، خبرگزاری ها، رادیو و تلویزیون هر چند وقت یک بار از انحرافات اجتماعی مانند تجاوز، خشونت، قتل و مواردی از این دست پرده برمی دارند و زوایای پنهان رخدادهای عشقی و جنایی را برای مخاطبان خود آشکار می کنند.

وی ادامه داد: رسانه ها با این اقدام خود انواع دام هایی را که بر سر راه جوانان قرار دارد به آنان گوشزد کرده و علل لغزش دیگران را برای مخاطبان ترسیم می کنند؛ در واقع، کارکرد مهم رسانه ها در این زمینه، شناساندن قانون و کیفر آن به کنش گران اجتماعی جهت کاهش میزان ارتکاب جرم و خشونت است؛ چرا که صرف وجود قانون در کتب، نظم اجتماعی را به ارمغان نمی آورد، بلکه تبیین و انتقال فرهنگ قانون گرایی به عاملان اجتماعی می تواند این افراد را در مواجهه با جرم و زمینه ارتکاب آن، واکسینه کند.

کارکرد مهم رسانه ها در این زمینه، شناساندن قانون و کیفر آن به کنش گران اجتماعی جهت کاهش میزان ارتکاب جرم و خشونت است؛ چرا که صرف وجود قانون در کتب، نظم اجتماعی را به ارمغان نمی آورد، بلکه تبیین و انتقال فرهنگ قانون گرایی به عاملان اجتماعی می تواند این افراد را در مواجهه با جرم و زمینه ارتکاب آن، واکسینه کند

سعادتی با تاکید بر این که هر نظام اجتماعی برای حفظ ارزش ها و هنجارهای خود، مکانیسم هایی را تعبیه می کند، تصریح کرد: تعبیه مکانیسم های اصولی موجب می شود تا کنش گران اجتماعی بدون هیچ احساس فشاری به هنجارها پایبند شوند و از معیارهای پذیرفته شده جامعه عدول نکنند. در همین راستا، امر به معروف و نهی از منکر در اسلام نیز یکی از مهم ترین ابزارهای کنترل اجتماعی محسوب می شود.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: با این نگاه جامعه  شناختی، رسانه ها کنترل گر اجتماعی محسوب می شوند؛ چرا که به صورت نامحسوس با درج و انعکاس خشونت و عواقب شومی که در انتظار افراد خشن قرار داد، اقدام به کنترل و پیشگیری از این قبیل هنجارشکنی ها می کنند. به عبارتی، رسانه ها با اقناع پذیری بهتر می توانند در کنترل اجتماعی نقش موثری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به تعبیر نویسنده ها، رسانه ها اغلب جرم را در قالب موج هایی برجسته و متمایز به تصویر می کشند و با ارائه گزارش های مکرر از ارتکاب برخی اشکال خاص خشونت مثل خشونت خیابانی، ضرب و شتم، تجاوز به عنف و قتل، موجب می شوند که توجه افکار عمومی با شدت بیشتری به این دسته از جرایم جلب شود.
سعادتی تصریح کرد: برای تحقق مفهوم امواج جرم و عواقب ناشی از شکل گیری آن، کافی است افکار عمومی این طور تصور کنند که موارد جرم با شدتی توجه  برانگیز رو به فزونی است. در واقع، ضرورتی ندارد که موارد وقوع یک رفتار مجرمانه در عمل نیز افزایش داشته باشد و به همین  خاطر، شاید بتوان به جرات گفت که رسانه های عمومی، برای رساندن باور عموم به این وضعیت، نقش اول را ایفا می کنند.

منبع : ایسنا
سایت تبیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی